Koffie chocolade ijstaart

Gisteravond was er een "culinaire tocht". Voor elke gang kwam er weer een andere groep bij ons eten. Erg leuk! Veel nieuwe mensen leren kennen. Hier op verzoek het recept van de 3e gang, het dessert. Een op tiramisu gebaseerde ijstaart.

Makkelijk te maken, en eindeloos mee te variëren!
Maak het alleen de dag ervoor of s ochtends ontzettend vroeg zodat het alle tijd heeft om te bevriezen.

Nodig:

  • cakevorm
  • plastic folie
  • vriezer

Voor het ijs:

  • 1 blikje gecondenseerde zoete melk (friesche vlag)
  • 250 ml slagroom
  • 2 zakjes espressopoeder
  • scheut koffielikeur
Vulling:
  • 1 reep pure chocolade in stukjes gehakt (of vlokken)
  • cacaolikeur (of chocolademelk)
  • cacoapoeder
  • lange vingers.
(extra opties, die me ook lekker leken zijn: minimarshmellows, verkruimelde eiwitschuimpjes, fijngemaakte maltesers, amandelschaafsel of pepernoten!) 

Hoe te maken:

Voor het ijs klop je de slagroom sámen met de gecondenseerde melk en de espressopoeder op tot het lekker dik is. Het lijkt dan op softijs, misschien net iets zachter. Giet er een scheut likeur bij en roer dat er door. Alcohol bevriest niet, dus dat maakt je ijs wat zachter. Dat is je ijs al klaar voor de vriezer!

Bekleed een cakevorm of zo iets met folie. Dan kan je het als het bevroren is de taart makkelijk storten. Begin met een laagje in cacaolikeur gedoopte lange vingers, doe daar de chocoladeschilfers op en doe dan de helft van het slagroommengsel erop. Herhaal dit, dek of met de randjes folie en vries in!

Als je gaat serveren stort je de taart op een plank, en bestrooi je het met cacaopoeder door een zeefje.

Zet een mes in een glas heet water, en snij er mooi plakjes van.
Njam


Geen opmerkingen: